Žalgirio arenos aikštelėje – nemokamas parkavimas miestiečiams | Kas vyksta Kaune

Žalgirio arenos aikštelėje – nemokamas parkavimas miestiečiams

Kas vyksta Kaune archyvo nuotr.

Nuo šiol į Nemuno salą visi norintys galės patekti ir automobiliu. Birželio 7 d. Kauno miesto taryba nusprendė ne konkurso būdu UAB „Kauno arena” veiklai už simbolinę 1 lito kainą išnuomoti 2-jų lygių automobilių stovėjimo aikštelę su statiniais. Nuomos sutartis galios iki koncesijos sutarties pabaigos.

Atsižvelgę į nuomojamo turto vertintojų pateiktą vertinimą, Savivaldybės specialistai preliminariai apskaičiavo, kad prižiūrėdama automobilių stovėjimo aikštelę, takus, pandusus, tiltus, elektros inžinerinius įrenginius, per metus Savivaldybė patirtų apie 124 tūkst. litų nuostolių.

Išnuomojus Savivaldybei priklausančią aikštelę su inžineriniais statiniais koncesininkui UAB „Kauno arena”, kuris iki šiol rūpinosi visos infrastruktūros priežiūra, miesto biudžetui neteks skaičiuoti galimų finansinių nuostolių.

Turto skyriaus vedėjas Antanas Slušnys užtikrino, kad pasirašius nuomos sutartį Nemuno sala taps dar atviresnė kauniečiams – į ją bus galima atvykti ne tik pėsčiomis ar dviračiu, bet ir automobiliu, nes automobilius arenos aikštelėje galima statyti nemokamai. Nevykstant renginiams, nuomininkas pasilieka teisę 425 vietų aikštelėje rezervuoti ne daugiau kaip 368 automobilių stovėjimo vietų.

„Tik tada, kai „Žalgirio” arenoje vyks renginiai, įvažiavimas į Nemuno salą bus ribojamas. Visu kitu metu į salą vedantys tiltai bus atviri automobilių eismui”, – teigė vedėjas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA