Kaunietei – medalis „Už nuopelnus Lietuvai” | Kas vyksta Kaune

Kaunietei – medalis „Už nuopelnus Lietuvai”

Kaunas.lt nuotr.

Kauno savivaldybėje antradienį viešėję Prezidentūros atstovai apdovanojo Vilijampolėje gyvenančią Anelę Vaitkevičienę. Kaunietei buvo įteiktas medalis „Už nuopelnus Lietuvai”.

LR Prezidentūros kancleris Giedrius Krasauskas ir Personalo skyriaus vedėja Gražina Urbonienė padėkojo A. Vaitkevičienei už tai, kad ji užaugino 8 vaikus, kartu su vyru gražiai ir dorai juos išauklėjo. Šiuo metu A. Vaitkevičienė gali džiaugtis gausiu būriu vaikaičių ir net 26 provaikaičiais.

Pasveikinti A. Vaitkevičienę atvyko Socialinių paslaugų skyriaus vyriausioji specialistė Ona Zigmantienė, Vilijampolės seniūnas Algimantas Mickevičius, Vilijampolės bendruomenės pirmininkas Aleksas Karalavičius, bendruomenės klubo „Būkime sveiki” atstovė Angelina Laucienė ir seniūnaitė Stasė Mickutė. A.Vaitkevičienę į savivaldybę palydėjo keletas vaikų, vaikaičių ir provaikaičių.

„Mes laimingi, kad turėjome tokius gerus, dorus, darbščius tėvus. Jų optimizmas įkvėpė ir mus, – kalbėjo dukra. – Mes nematydavome, kada motina eidavo miegoti, kada keldavosi. Mūsų tėvai buvo be galo darbštūs”.

„Dėkojam seniūnui A. Mickevičiui, bendruomenės atstovams, visiems, kurie pagerbė mūsų mamą. Ji negalėjo nuvykti į Prezidentūrą atsiimti medalio, o mes nutarėm, kad vis dėlto mamai bus įdomiau, jeigu medalis bus įteiktas jai pačiai – visai kitoks jausmas, negu parvežtume mes. Padėkokite Prezidentei D. Grybauskaitei. Mus labai sujaudino toks dėmesys mūsų mamai”, – Prezidentūros atstovams sakė kita dukra.

A. Vaitkevičienė visą gyvenimą dirbo: kolūkio darbininke, laiškaneše, slauge ligoninėje. Mokyklų, kuriose mokėsi jos dukros ir sūnūs, pedagogai dažnai girdavo vaikus už gerą mokymąsi, darbštumą, gerą elgesį, savarankiškumą. Moteris iki šiol skaito knygas, domisi šalies įvykiais. Paklausta, kaip reikia gyventi, kad išliktum tokia sveika ir gyvybinga, A. Vaitkevičienė atsakė: „Visą gyvenimą reikia daug dirbti”.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA