Savanoriška humaniška organizacija „Raudonasis Kryžius” – nusikaltėlių užuovėja? | Kas vyksta Kaune

Savanoriška humaniška organizacija „Raudonasis Kryžius” – nusikaltėlių užuovėja?

2011-06-17 11:00 val. vienos didžiausios nevyriausybinės savanoriškos humaniškos organizacijos vadovė – Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos generalinė sekretorė Gražina Jevgrafovienė, užėjusi į valstybinę įstaigą – Vilniaus teritorinės statistikos valdybą, padarė nusikaltimą, už kurį baudžiamojoje byloje 2012-04-17 Vilniaus apygardos teismas galutine ir neskundžiama nutartimi skyrė 3 mėnesių laisvės apribojimą, atlyginti nukentėjusiajai 2 tūkst. Lt žalą ir teismo bylinėjimosi išlaidas – 1 tūkst. Lt. Šiai dienai G. Jevgrafovienė toliau dirba Raudonajame Kryžiuje ir gaunanti atliginimą – 5.320,00 Lt.

2011-05-02 (įsiteisėjo 2011-05-19) Visagino m. apylinkės teisme baudžiamojoje byloje nuteista Kryžiaus Visagino skyriaus sekretorė Marija Korkut, už suklastotus keturis Raudonojo Kryžiaus dokumentus, siekiant materialinės naudos. Teismas skyrė piniginę baudą 2.080,00 Lt bei konfiskavo neteisėtai gautus pinigus. Šiai dienai M. Korkut toliau dirba Raudonajame Kryžiuje. Greičiausiai Raudonajam Kryžiui yra paranku, kad joje dirbtų asmenys, kurie yra teisti už Raudonojo Kryžiaus dokumentų klastojimą, siekiant materialinės naudos, ar už kitą nusikaltimą, kurį atliko G. Jevgrafovienė.

Kaišiadorių, Vilniaus, Trakų, Šiaulių, Naujosios Akmenės ir Mažeikių prokuratūros dešimčiai Raudonojo Kryžiaus darbuotojų atžvilgiu iškėlė baudžiamąsias bylas dėl dokumentų klastojimo.

Kyla retoriniai klausimai, į kuriuos kiekvienas pagal savo moralę gali atsakyti. Ar tokia viena didžiausia nevyriausybinė savanoriška humaniška organizacija turi būti ir ar joje gali dirbti tokie nusikaltėliai, kurių teistumas ir jo aplinkybės kenkia SAVANORYSTĖS idėjai, Raudonojo Kryžiaus įvaizdžiui ir veiklai? Nėra aiški Raudonojo Kryžiaus vyriausiosios valdybos pozicija, kodėl iki šiol nesiėmė veiksmų, kad būtų užkertamas kelias savivalėms ir nusikaltimams, kurie daromi po Raudonojo Kryžiaus vėliava ir savanorių iniciatyva?

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA