Kauno automobilių stovėjimo aikštelėse – vairuotojų chaosas ir masinis baudimas (video) | Kas vyksta Kaune

Kauno automobilių stovėjimo aikštelėse – vairuotojų chaosas ir masinis baudimas (video)

Šiandien iš karto po to, kai sulaukėm kelių skambučių ir elektroninių žinučių iš kauniečių, susidūrusių su naujomis apmokestintomis parkavimo vietomis  mieste, nutarėme patikrinti, kaip yra iš tikrųjų ir išvykome į miestą apžiūrėti, ar pagrįstai miesto vairuotojai skundžiasi.

Tik atvykus į pirmąją vietą – automobilių stovėjimo aikštelę prie Karmelitų bažnyčios, pamatėme, jog vos ant kas antro automobilio stiklo užklijuotas raudonas lapelis. Toks pats buvo užklijuotas ir ant svečių iš Baltarusijos automobilio, kurie gavę lietuvišką raudoną lapelį niekaip nesuprato, kas čia per reklaminis lipdukas ant lango. Vairuotoja iš Šakių, visuomet atvykusi į Kauną stačiusi automobilį Karmelitų bažnyčios prieigose šiandien taip pat rado lapuką ir buvo stipriai nustebus, kad gavo nuobaudą.

Kiek toliau Karaliaus Mindaugo prospekte, iš karto už STATOIL degalinės prie apleisto pastato vaiduoklio teritorijos, mus taip pat pasitiko raudonais lapeliais paženklinti automobiliai.

Nuvykus prie Amfiteatro  – analogiška situacija. Čia stovėjo 7 automobiliai, visiems jiems buvo užklijuoti įspėjamieji pranešimai.

Papilio gatvelėje sutikome čia dirbančius vyriškius, kurie skundėsi, jog įprastoje vietoje palikę automobilį šiandien privalėjo susimokėti baudą.

Iš šiandieninės situacijos galime matyti, jog savivaldybės viešosios įstaigos „Automobilių stovėjimo aikštelės“ darbuotojai ir savivaldybė, valdanti šią įmonę, keisdama mokamo parkavimo tvarką mieste, tinkamai neinformavo miesto gyventojų apie pakitusią parkavimo tvarką, kai kuriose naujai apmokestintose vietose nėra įrengti ženklai, kad čia stovėjimas mokamas, o tiesiog apsiribojama formaliu ženklu ZONA P ties senamiesčio įvažiavimais, dėl to miesto gyventojai ir svečiai patyrė pirmadieninių nepatogumų ir neplanuotų išlaidų.

Kitas svarbus dalykas – naujai apmokestintose vietose nėra įrengti mokėjimo aparatai ir pavyzdžiui, pasistačius automobilį Papilio gatvėje ar Amfiteatre, bilietėlio reikia keliauti iki Rotušės aikštėje ar Kauno pilies aikštelėje esančių mokomatų, atstumas iki jų kai kuriose naujose vietose – 300 metrų.

Trečia, iš kitų miestų atvykę vairuotojai gali susipainioti, jog Kaune geltonoji zona yra brangiausia, nors kituose miestuose ši zona eina po žaliosios.

Kauniečiai ir miesto svečiai, kviečiame šio įrašo komentaruose išsakyti savo nuomonę apie naują parkavimosi tvarką mieste ir pasidalinti savo įspūdžiais apie parkavimą kontroliuojančius darbuotojus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA