13-metis kaunietis stebina Rubiko kubo gerbėjus iš užsienio | Kas vyksta Kaune

13-metis kaunietis stebina Rubiko kubo gerbėjus iš užsienio

Per dvi minutes viena raka sudėti trys Rubiko kubai – tokį rezultatą Taline vykusiose varžybose pasiekė trylikametis kaunietis Lukas Vaitkevičius. Už aukštus pasiekimus tarptautinėse varžybose pirmadienio popietę moksleivį pasveikino miesto meras Andrius Kupčinskas.

Kauno Senamiesčio progimnazijoje besimokantis L. Vaitkevičius šiuo metu yra vienintelis lietuvis, užsiimantis šia sporto šaka ir dalyvaujantis varžybose, į kurias susirenka sportininkai iš viso pasaulio. Praėjusių metų pavasarį Lenkijoje jis pagerino visus Lietuvos rekordus, o rudenį Taline  vykusių varžybų trijose rungtyse užėmė trečiąsias vietas.

Dabar L. Vaitkevičius ruošiasi startuoti Vokietijoje vyksiančiose „Hessen Open 2012“ varžybose. Paremdama jaunąjį sportininką, miesto savivaldybė skirs lėšų kelionės ir viešbučio išlaidoms apmokėti.

„Pirmosios tokios varžybos pasaulyje pradėtos rengti maždaug 2003 metais. Iš pradžių jas žiūrėdavau internete. 2007 metais pirmą kartą Lietuvai atstovavo studentas iš Vilniaus. Vėliau ilgą laiką niekas nebedalyvavo. Tai ir paskatino pačiam atstovauti savo šaliai“, – prisipažįsta moksleivis, savo dalyvavimu stebinantis ne vieną užsienio sportininką.

Rubiko kubo varžybose sportininkai varžosi keliose rungtyse. Tai priklauso nuo kubo dydžio ir ypatumų. L. Vaitkevičius apgailestauja, kad varžybose naudojamų kubų Lietuvoje nėra ir juos tenka siųstis iš Amerikos. Varžybų dalyviai dėlioja kubus viena ranka, užrištomis akimis ar net pėdomis. Pastarosios rungties pasaulio rekordas – per 30 sekundžių sudėtas vienas kubas.

Ši sporto šaka pasaulyje tampa vis populiaresnė. Išmėginti loginio mąstymo, rankų ir net pėdų miklumo suvažiuoja įvairaus amžiaus žmonės – nuo moksleivių iki senjorų.

„Per pamokas kubo tikrai nesukinėju. Treniruojuosi per pertraukas, po pamokų namuose“, – pasakoja moksleivis. Jį kelionėse lydinti mama pastebi, kad žmonės, dėliojantys kubus, net bendraudami jų nepaleidžia iš rankų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA